miercuri, 27 mai 2015

Energy takes over Bucharest - OMV Petrom Bucharest HalfMarathon 2015


Pentru doua zile, 16 si 17 mai, Bucurestiul s-a umplut de energie, a devenit mai prietenos datorita semimaratonului international OMV Petrom.

Implicit, locul meu preferat a devenit Piata Constitutiei de unde s-a dat startul competitiei si unde s-a amenajat si o expozitie cu produse sportive.

Traseul este comun cu cel al Maratonului International ce se desfasoara anual toamna, organizatorii fiind aceeasi. Este impresionant sa vezi atatia oameni dornici de miscare si nu poate decat sa ne bucure amploarea evenimentului. Au fost  peste 10000 de participanti la toate probele.


Sports Tracker instalat in Nokia Lumia 520 zice asa:
http://www.sports-tracker.com/workout/raducdumitru/5558d44ae4b065a9aaae47c4

Am alergat cu GoPro-ul dupa mine asa ca am facut si un filmulet:

marți, 26 mai 2015

In cross la EcoMarathon 2015M-am simtit grozav la aceasta a sasea editie a EcoMarathon-ului datorita companiei. Am schimbat si locul de cazare care s-a dovedit a fi excelent si cu siguranta vom mai reveni in locatie.

La evenimentul in sine nu am fost in mare forma dar mi-a placut. Am alergat de placere si fara sa trag de mine, dezinteresat. Urmarea lipsei de antrenament specific a fost ca deabia ma mai miscam a doua zi.
Neratand nici una din editii, nu am cum sa nu remarc evolutia: de la 300 de participanti la 1300. Din pacate numarul mare de participanti a condus la altceva, la ceva comercial si pe banda. A disparut "farmecul" si "prietenia" de care cu totii scriam la primele editii. Sunt organizatorii si participantii acum. Atat. Ah, si VIP-urile, sa nu le uit. Ele au ramas. Evenimentul in sine e mainstream de acum si asta s-a si dorit. Se simte raceala si distanta cu care esti tratat chiar daca ai fost de la inceput aici. De fapt, realizezi aceasta distanta mai ales ca stii cum era la inceput. Cam atat a durat "farmecul". 

Sports Tracker instalat pe Nokia Lumia 520 zice asa:

http://www.sports-tracker.com/workout/raducdumitru/554fbd3fe4b065a9a9e574f3

Toate fotografiile noastre sunt aici.

Salomon Quest 4D si garantia romaneascaDupa 10 luni de utilizare, perechea mea de Salomon Quest 4D da rateuri. Mi s-au dezlipit ambele talpi la calcai. Nu e bai ! M-am dus cu ghetele la Salomon Romania ca am garantie 2 ani. Si, dupa 14 zile am primit si raspunsul constatator: "Produsul prezinta talpile dezlipite datorita uzurii excesive. Uzura nu este acoperita de garantie. In dorinta de a sprijini clientul se incearca remedierea defectiunii reclamate."
Cam asa arata "uzura excesiva" a talpilor unui produs garantat doi ani:

Ghetele Vaude m-au tinut 3 ani fara lipituri. Doar s-au tocit atat de tare ca nu mai aveau talpa.
E o cadere de zile mari la incaltamintea Salomon ce am folosit-o si in trecut si ma lasa dupa 3-4 ani....consumatorismul e la putere. Calitatea nu mai conteaza.
Problema cea mai mare este ca in .ro nici nu contezi. Practic se considera ca "ai stricat" ghetele ca le-ai folosit. Mare diferenta de atitudine intre dealerii din tara si cei de prin vest. Partea buna e ca putem proba in .ro o pereche pe care ulterior o poti achiziona din tari normale care chiar iti ofera garantie. Partea trista e ca aici e tara ta.

miercuri, 13 mai 2015