Monday, April 23, 2012

Prima fuga in Bucuresti

Roxana tot trage de mine sa alergam in parcurile din Bucuresti. Asta se intampla de un an. Eu nu si nu! Nu suport orasul de felul meu. Ma refer la Bucuresti.
Azi totusi, mi se pune pata. Asa, subit, dupa un WE-nd plin de speo. Hai sa vad cum e, imi zic. Imi iau colantii pe sub pantalonii de strada si un tricou tehnic. Apoi imi pun in rucsacel un recipient de 750 ml cu Isostar, walkmanul si mobilul. Dupa o scurta chibzuiala, ma decid la Parcul Tineretului. O tura de lac ar avea cca. 3km. Singura problema ramanea vremea pentru ca nu am reusit sa ma trezesc de dimineata si am plecat spre parc la 12:30. Era cald, foarte cald iar eu nu suport caldura deloc.
Pe la 13 ajung in fine langa lac si imi pornesc achizitia de anul trecut inainte de MPCKalenji CW-SD 500 a carui pedometru l-am calibrat pe banda de alergat la o sala de fitness.

Primul grafic e de mers ca sa am la ce ma raporta:

Dupa care am pornit spre a ma incalzi:

Aici am luat trei scurte pauze. Prima la care am pus in stand-by ceasul timp in care am stat pe loc un minut ca sa imi scada pulsul, apoi a doua si a treia in care l-am lasat sa inregistreze in timp ce mergeam. Tura asta de lac am parcurs-o cat mai aproape de marginea din stanga a lacului, sens antiorar: 2,86 Km.

A venit si  tura propriuzisa:


De data asta am alergat pe linia benzii pentru biciclisti ce este trasata pe partea drepta (sens antiorar), traseul devenind o idee mai lung: 2,89 Km. Cred ca daca parcurg bucla la limita din dreapta dintre asfalt si iarba, traseul poate deveni de fix 3Km. O sa vad data viitoare.

Acum, ca feeling, este diferit de orice maraton montan. Nu ai atmosfera, aerul "tare", peisajul si lipseste si concurenta. Dupa cateva ture cred ca trebuie sa te impaci cu monotonia iar muzica devine foarte importanta, cel putin pentru mine. O alta concluzie ar fi ca imi trebuie musai o pereche de pantofi de alergare de asfalt ca sa imi menajez incaltarile de trail running.
Una peste alta, cred ca merita, e miscare si asta inseamna ca e de bine. Iesiti afara !!!

No comments:

Post a Comment

Bine ai venit. Ia o gura de OXiGEN !