miercuri, 5 iunie 2013

Dead man running

Dincolo de cifre, statistici si clasamente e drogul alergarii in natura. E experienta cu care ramai, amintirile si certitudinea ca ai realizat ceva, ai dus la capat ceva.
Intai e plecarea, plina de energie, start ce trebuie sa ti-l domolesti ca sa nu iti descarci bateriile instant.
Apoi e caldura, frigul, praful, mirosul fanului, noroiului, balegarului.

Playlistul din walkman se suprapune peste fosnetul crengilor, pleoscaitul pasilor si ritmul respiratiei. Kilometri ce ii aduni ce te transforma incet dar constant in om. Gandurile te invadeaza, iei la tocat marunt fiecare problema a vietii de zi cu zi. Stai de vorba cu tine, te caracterizezi, te incadrezi. Urci in varf ca sa cobori, ca sa te intorci de unde ai plecat. E un cerc din care nu scapa nimeni.
Un perpetuum mobile al vietii, e motivul pentru care ne aflam aici, sa ne invartim in cerc.
Sosirea e doar un punct temporar pana la urmatoarea experienta. Timpul e facut sa iti reaminteasca ca la un moment dat te vei odihni, nu in viata asta, insa.
Aici, acum, mergi mai departe, iti faci planuri pe care iti doresti sa le duci la bun sfarsit pentru ca...sa o iei de la capat iar si iar.
Si dincolo de efort e sfarsitul, momentul final in care inchei ce ti-ai propus si in loc sa te simti fericit ca ti-ai atins scopul, esti trist ca s-a terminat, ca te reintorci la nimicia de zi cu zi. Magia se duce, te scufunzi in organizarea urmatoarei ture.
Si ciclul se reia.

Fotografiile noastre le gasiti aici

 Dupa eveniment, inainte sa plecam spre case, am mers impreuna cu Andreea sa vedem ce s-a mai intamplat cu mica bijuterie numita Baile Herculane, lasata in paragina.
Cu toate ca s-au apucat sa faca cate ceva, referintele arhitecturale ale statiunii zac inca in paragina.
Baile Herculane este cea mai veche statiune din Romania, fiind atestata documentar in anul 153 d.Hr. Dar sa le luam pe rand:

Hotel Dacia
Hotelul si Baia Apollo:

Baia Hebe:
Cazinoul, e in renovare. Sau mai bine zis in vopsirea gardului, caci daca te uiti mai atent vezi ce se intampla:
Din interior catre exterior si invers:
Si cateva contraste autentice:
Ca sa inchei totusi intr-o nota optimista, s-a inceput cate ceva. Sper sa si continue:
Toate fotografiile din Herculane

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit. Ia o gura de OXiGEN !