luni, 20 aprilie 2015

Padina - Saua Strunga - Vf Omu - Valea Ialomitei - Padina

Dupa Maratonul Bucegilor din cadrul Festivalului Padina Fest din 2014 (despre care inca nu am scris nimic), am plecat cu Roxana si Florentina pe un alt "Clasic" al Bucegilor: Padina - Vama Strunga - Doamnele - Omu si retur prin Valea Ialomitei.
Cu soarele dogoritor al verii, cu ploaia de rigoare, cu spectacolul zorilor de zi. O tura extrem de placuta.
Am plecat de la Padina pe muzica simfonica cantata de un ansamblu in cadrul festivalului...epic as putea spune. Urcarea pana in Saua Strunga a fost linistita, extrem de linistita. Chiar inainte de sa, este un refugiu. Habar nu aveam de el. In sa, am cascat gura catre plaiurile Moieciului.

O data intrati pe creasta, a inceput si vantul, din ce in ce  mai tare, astfel ca ne-am echipat instant cu geci de vant.

Peisajele domoale ascund de fapt caderea care exista la abruptul din stanga drumului, adica peste Strungile Mari si Coltii Tapului.
O data ajunsi in Saua Batrana, apare la orizont "noul" refugiu de aici. Am facut un scurt popas de cinci minute sa arunc o privire apoi am plecat mai departe spre Omu. Insa, dupa ce am traversat primul jnepenis si incepeam deja sa urcam prima panta maia accentuata, am decis sa ne intoarcem la refugiu pentru ca aparusera niste nori tare negrii.
In refugiu am asteptat cuminti imbunatatirea vremii timp de apropae doua ore.
Am pornit din nou spre Omu cu ochii pe norul ce acoperea varful.

Evident ca ne-a prins ploaia cu tot cu tunete dar nu a fost asa grav. In dreptul Varfului Gavanu ceata era deasa. Cabana am zarit-o abia cand mai erau cativa metri pana la ea.
Ne-am instalat in sala de mese pentru o supa si un ceai cald, apoi ne-am retras in dormitoru comun de 30 de persoane. Eu nu am putut sa atipesc deloc astfel ca m-am "transferat" cu tot cu sac in sala de mese unde am adormit intr-un final pe o bancuta.
Dimineata am prins la fix spectacolul muntelui:

Dupa micul dejun am inceput coborarea pe Valea Ialomitei.

 Am savurat caderea de apa a cascadei Ialomitei.

Am ajuns din nou la Padina tocmai inainte de inca o tura de precipitatii. Locul se linistise dupa nebunia din we-end.
Toate fotografiile sunt aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit. Ia o gura de OXiGEN !