marți, 26 mai 2015

Salomon Quest 4D si garantia romaneascaDupa 10 luni de utilizare, perechea mea de Salomon Quest 4D da rateuri. Mi s-au dezlipit ambele talpi la calcai. Nu e bai, imi zic.
M-am dus cu ghetele la Salomon Romania ca am garantie 2 ani. Firma serioasa, mare. Si, dupa 14 zile am primit si raspunsul constatator: "Produsul prezinta talpile dezlipite datorita uzurii excesive. Uzura nu este acoperita de garantie. In dorinta de a sprijini clientul se incearca remedierea defectiunii reclamate." 
Au remediat problema lipind pur si simplu talpa la loc. Atat. Aici sunt poze dupa "remedierea" problemei.

Cam asa arata "uzura excesiva" a talpilor unui produs garantat doi ani:


E o cadere de zile mari la incaltamintea Salomon ce am folosit-o si in trecut si ma lasa dupa 3-4 ani....consumatorismul e la putere. Calitatea nu mai conteaza.
Problema cea mai mare este ca in .ro nici nu contezi. Practic se considera ca "ai stricat" ghetele ca le-ai folosit. Mare diferenta de atitudine intre dealerii din tara si cei de prin vest. Partea buna e ca putem proba in .ro o pereche pe care ulterior o poti achiziona din tari normale care chiar iti ofera garantie. Partea trista e ca aici e tara ta.
Am facut sesizare si la ANPC avand pastrate factura si chitanta. Ce n-am avut au fost poze cu talpile inainte ca baietii destepti de la Salomon Romania sa le lipeasca. Raspunsul ANPC a venit in 45 de zile: Nu pot expertiza procesul in cauza si imi recomanda "intelegerea amiabila" cu magazinul. Cel mai probabil lipsa pozelor inainte de lipitura a pecetluit soarta garantiei. Vina mea clar. Pur si simplu nu credeam ca se pune vreo problema la ditamai brandul sa nu le schimbe. Dar sa le lipeasca mah ?!! Sa lipeasca talpile la capul de gama al ghetelor Salomon.
Cu asta am incheiat subiectul Salomon Romania. Nu m-au mai tinut nervii sa scriu toata mizeria in engleza la firma mama. Importatorul in .ro se numeste MasterSport SRL care mai au magazinul Ascent, Sportsworld si MountainOutlet.
In ultimul an, din fericire pentru noi, magazinele de afara trimit si in tara gratuit daca treci de o anumita suma la comenzi. Ramane doar problema probatului la distribuitorii din .ro. Apoi, de garantie, nici nu se pune problema. Exemplu: frontala speologica Petzl Ultra Wide ce mi s-a stricat dupa 1 an si 10 luni, garantia ei fiind de 3 ani. Am scris aici despre asta. Imi pot imagina ce discutii pline de suspans as fi avut cu importatorul Petzl Romania daca as fi cumparat-o de aici. Nu vreti sa stiti cum arata o frontala muncita in pesteri timp de aproape doi ani. Numai daca o puneam pe masa ma dadeau afara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit. Ia o gura de OXiGEN !