sâmbătă, 12 iunie 2010

Steinernes Meer reloaded & Pre expedition "go for 10000"

Plec pe 12.06 la ora 21:35 de pe Bucuresti Baneasa cu German Wings la Koln si ma intorc pe 29.06 cu Taromul la ora 16:45 pe Bucuresti Otopeni de la Munchen.
Am fost meticulos in organizarea turei montane. Pe data de 13 plecam spre Ramsau am Berchtesgaden de unde incepe traseul nostru in paradisul germano-austriac. Vom traversa fosta vale glaciara Wimbachtal ce desparte muntele Watzmann de Hochkalter. Dupa o noapte la cabana Wimbachgreiss, va urma partea de urcusul efectiv cu intrarea in "Marea de piatra" dinspre nord, pe langa varful Grosses Hunstod pana la cabana de unde m-am retras anul trecut, Ingolstater haus. Apoi, creasta sud vestica pana la Weissbachscharte de unde vom cobora toata diferenta de nivel urcata, pana la cabana Pieter Wiechentaler. Practic facem o bucla pentru a urca pe unul din putinele trasee de via ferrata din Steinernes Meer: Wildental klettersteig, cu grad B/C. Traseul ne duce in varful Persailhorn de 2347m de unde vom incerca sa traversam pe creasta varfurile Mitterhorn (2491m) si Breithorn (2504m) pentru a reveni in colosalul platou calcaros al "Marii de Piatra" si a inopta la Riemannhaus. Daca totul va fi ok, putem face o noua bucla S-N peste Viehkogel la Karlingerhaus pentru o noapte. Daca nu, mergem direct mai departe la Wildalmkirchl unde este un refugiu. Urmatoarea etapa ne va conduce pe Hochkoenig (2941 m) peste Hochsailer(2793 m). De la Hochsailer vom fi pe ghetar pana la parasirea platoului calcaros in apropierea cabanei Ostpreussenhutte. Localitatea de final propusa este Werfen, ca si anul trecut. Am aici turul virtual al traversarii:

Ramane de vazut ce parere va avea "mama natura" despre planul meu insa, pe data de 21 trebuie sa fiu in Lofer si sa ma pregatesc de partea "intunecata" a expeditiei, respectiv pre-expeditia go for 10000 in Loferer Schacht: deplasarea materialelor speologice pentru explorarea avenului Loferer Schacht (-806m) ce va avea loc in luna august, posibila decolmatare in doua sectoare din cavitate, explorari in avenele Kristalcanyon(-403m) si Kreutzhohle(-208m). Planul pre-expeditiei nu a fost definitivat inca datorita multiplelor variabile ce exista, dupa iarna ce tocmai a trecut, la altitudinea de 2200m a intrarii: colmatare cu zapada, cornise, lavine. Cert este ca se va deplasa tona de echipament necesar la expeditia din august. Tabara de baza va fi la cabana Schmidt Zabierow. In data de 27 se va incheia pre-expeditia speologica si mi-am alocat ziua de 28 pentru odihna si curatarea echipamentului inainte de zborul spre casa de pe data de 29. In masura posibilitatilor, cu ajutorul Roxanei, blogul va fi actualizat cu ceea ce se intampla "live".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit. Ia o gura de OXiGEN !