Tuesday, September 17, 2013

La maratonul Herbalife Ciucas Trail 2013



Am participat pentru a patra oara la evenimentul din Ciucas. Anul acesta a fost schimbat traseul de maraton care acum te duce direct prin talvegul Vaii Stanii. A picat la fix schimbarea caci imi doream sa fac o tura acolo.
Nu am sa scriu mult despre acest maraton ajuns la maturitate. Totusi, parca au sarit in ochi de data asta lipsurile de pe traseu. Punctele de control fara nimeni in ele au fost cele mai evidente. Lipsa PC-ului de pe bucla peste Vf Ciucas a dat idei multora ca sa scoata un timp mai "bun". Pe locul doi fiind lipsa fotografilor. Fara indoiala vremea potrivnica a jucat un rol important in chestia asta. Nu multi oameni sunt dornici din pacate in ziua de azi sa astepte pe ploaie si vant intr-un loc doar ca sa stea dupa fundul unor semeni ce au o pasiune. Cu toate aceste explicatii firesti, golul ramane.
La prima ora a diminetii, am fost convins ca va ploua non stop. Insa, vremea a tinut cu noi in mare parte. Ciucasul e o bijuterie ce merita parcurs indiferent de prognoza. Nu e un munte atroce care sa te alunge, e domol, primitor si e foarte aproape de "minunata" capitala.
Anul acesta am mers insotit de Dragos, aflat prima oara la un semimaraton. I-a placut atat de mult incat deja povesteam despre urmatorul eveniment din Ciucas pe drumul spre casa.
Editia aceasta a fost saraca rau in punctele de alimentare si lipsite de viata. Punctul de alimentare de la Muntele Rosu nu mai exista nici macar ca si Punct de Control cand am trecut prin el. Ce a condus la asta are probabil legatura cu starea de spirit generala generata de incertitudinea organizarii dupa "marea extragere". S-a simtit in aer ca ceva nu e in regula. Ce a fost ok, a fost ce iti ofera natura si atmosfera de la start creata de masa mare de participanti care sfida atat vremea cat si organizarea. Insa, daca a doua oferta nu o poti suplini de unul singur, traseul de maraton sau semi il poti parcurge oricand, fara sa platesti pentru servicii de care te poti lipsi.
Sper sincer sa se indrepte lucrurile urgent caci, alaturi de EcoMarathon, Hercules si bineinteles, MPC, maratonul din Ciucas a prins radacini, e un brand. Cineva vrea sa il ingroape. Proverbul cu groparul functioneaza insa.
Scarbit total de "vestea" primita la radio santz de la festivitatea de premiere, am tirat-o urgent, cu un gust amar. Sper ca noii organizatori sa rupa tacerea si sa nu mai ascunda sub pres mizeria.
Apreciez faptul ca au dus la bun sfarsit aceasta a 4-a editie a maratonului Ciucas, doar ei stiu cum... .
Iar pentru asta trebuie sa le multumim.


Si ca de obicei, filmuletul:

2 comments:

  1. La anu' te iau pe sus si tot mergi :-)
    Dragos

    ReplyDelete
  2. Din păcate, noii organizatori au ales sa tina mizeria sub pres .... asa ca pe viitor nimeni nu mai are dreptul sa se planga ca in tara asta nimic nu merge si ca suntem furati. Mihai Zlavog se pregateste pentru un proiect de alergare destinat strainilor, ca acolo vor fi taxele mai mari probabil .... misto, nu?!?!?

    ReplyDelete

Bine ai venit. Ia o gura de OXiGEN !