Monday, January 17, 2011

Inceput de an cu Focul Viu

Pana acum pe blog nu am postat despre zecile de ture cu clubul ci numai despre cele personale, de anul acesta voi pune aici si impresiile personale din turele de club.

Sambata, 15.01.2010 am pornit din nou spre tenebre in noul an impreuna cu colegii mei de la Focul Viu. Au venit Octav, Mihai, Gabi si Loria ce a facut cunostinta pentru prima data cu speologia.
Ne propusesem sa continuam saparea galeriei colmatate natural ce are sanse sa razbeasca dincolo de sifonul nr.6 al Pesterii Polovragi. Eu si Octav trebuia sa continuam si escalada hornului inceputa in decembrie.

Am intrat in cavitate la 11:30 si am iesit la 19:00. Primul lucru pe care l-am facut a fost sa vizitam Sala Activului. Eu nu mai fusesem de mult acolo (1995) si mi s-a parut schimbata morfologia. Cred ca a scazut apa intre timp. Nimic nou in asta, peste tot au scazut apele in subteran.
Ne-am axat numai pe sapat lasand escalada pe alta data. Am inaintat cam 2m. Din toti cei 10350m ai cavitatii cred ca ne-am ales cel mai mizerabil segment pe care il puteam gasi in Polovragi. Argila saturata se lipeste de tot si toate. Munca cu lopata si ciocanul este grea dar macar te incalzeste. Daca stai, instantaneu simti umezeala din argila lipita de salopeta. Am amenajat un punct cald in care cei ce se odihnesc sa stea langa caldura primusului. Am sapat cu randul. Deocamdata galeria continua, adica ne lasa sa mai sapam in maruntaiele muntelui, ceea ce este foarte bine. Motivatia e vie. Sper sa nu dam deloc de perete :)
Am parcurs si o galerie noua ce nu este pe harta. A trebuit sa fac onorurile unei vulpi ce si-a dat duhul la intrarea in aceasta galerie. Am aruncat nisip si pietris pe ea ca sa acopar cat mai mult. I-au ramas urechile pe afara. Bietul animal nu a mai stiut sa iasa din labirintul de galerii de acolo. Dupa ce am trecut de vulpe am luat in plin mirosul de descompunere. Curentul sufla din spatele nostru.
In fine, galeria asta intersecteaza o alta galerie ce debuseaza intr-una cunoscuta.Practic avem doua galerii de cartat acum.
A fost o tura vesela ce a culminat cu o cina langa Horezu compusa din oua cu ceapa calita. Cred ca pot manca pana imi fac zob ficatul asa ceva...

No comments:

Post a Comment

Bine ai venit. Ia o gura de OXiGEN !