Tuesday, February 14, 2012

Arena Platos - o mini Austrie

Intre 10 si 12 februarie am fost cu Roxana la schi langa Paltinis, la cea mai tanara statiune de schi din tara, Arena Platos, unde s-a desfasurat si prima editia a cupei de schi a Consulatului Austriei la Sibiu.
Vreau sa spun din start ca, in ciuda dimensiunilor reduse a partiilor, absolut toti managerii partiilor din Romania ar trebui sa mearga sa vada si sa invete despre ce inseana un "ski resort" la Arena Platos. O stare a partiilor impecabila, ca in palma, o atmosfera destinsa la apres ski barul adus direct din Austria, muzica antrenanta la volum decent si un centru de inchirieri la nivelul celor din Austria. Nu in ultimul rand, site-ul exact ca cele din afara, cu totul intr-un singur loc: arenaplatos.ro.
Centrul de inchiriei m-a impresionat cel mai mult pentru ca aveam sechele de pe urma celor de la Azuga si Predeal. La Arena Platos poti sa inchiriezi schiuri adevarate, din gama facand parte Volkl RaceTiger, Fischer RC4 World Cup, clapari pentru toate nivelurile. Nu ma pricep la placi, dar am vazut Burton si Volkl.
Singurul minus il dau la dimensiunile si pantele pistelor, cea mai lunga avand 800m. Astept cu nerabdare ca Andy Fazekas si Martin Freinademetz, managerii acestei bijuterii, sa ia in custodie si partiile din Paltinis care zac in paragina cu acelasi telescaun de pe vremea lui Ceausescu, cu iarba pe partie si cu un ratrac ce sta pe butuci.
M-a impresionat placut si faptul ca nocturna este pe trei piste. Pe scurt, avem si noi o mini-Austrie acum.
Cu "noile" mele schiuri Volkl P50 race carver energy, din sezonul 2002/2003 am zburdat si eu linistit de data asta. Mai putin la concurs, ce a reprezentat un "comeback" dupa 25 de ani direct in grupa "tataie", unde trebuia sa dau din bete de trei ori mai mult. Nota noua pentru organizatorii concursului. Dupa parerea mea, trebuiau sa aleaga pista B2 in loc de B1 a carei panta e o gluma, chiar si pentru copii sau incepatori.
Pentru Roxana, Arena Platos este cea mai buna locatie, toate partiile avand panta domoala.

platos from raducdumitru on Vimeo.

1 comment:

Bine ai venit. Ia o gura de OXiGEN !